Klimatanpassade bolag

Klimatanpassa din flyttstädning med enkla knep

Vid en T.ex städning är det viktigt att bostaden som lämnas är skinande ren från golv till tak, bakom varje skrymsle och i varje vrå. Dels för att inte riskera att bli ersättningsskyldig gentemot de nya som ska flytta in, men också för att man själv inte skulle uppskatta att ta över en bostad som inte är ordentligt rengjord.

Ordentlig flyttstädning behöver dock inte innebära att man måste använda starka rengöringsmedel innehållande skadliga kemikalier. Inte längre. Idag finns nämligen gott om bra städprodukter som är precis lika effektiva som de mer gammalmodiga alternativen, men betydligt mer skonsamma och därmed klimatsmarta att använda.

Förutom att byta rengöringsmedel finns även ytterligare saker man kan göra för att klimatanpassa en flyttstädning och göra den mer grön. Är du på gång att byta bostad och önskar flyttstäda på ett så miljövänligt sätt möjligt, tipsar vi nedan om ett antal enkla men effektiva åtgärder för att lyckas med det.

4 tips för mer miljövänlig flyttstädning

Många gånger är det de små detaljerna som gör störst skillnad. Så även när det kommer till att göra en flyttstädning - eller vilken typ av städning som helst - mer miljövänlig, mer grön och mer hållbar.

Med nedan listade knep kan du snabbt och enkelt klimatanpassa din flyttstädning Malmö utan att det kostar dig vare sig mer tid, pengar eller ansträngning.

  • Dammsugning före dammtorkning: Damm innehåller en hel del skadliga kemikalier och andra otrevliga partiklar som varken gör oss människor eller naturen gott. När du dammtorkar en yta och sedan sköljer av trasan åker alla dessa ämnen ned i avloppet och slutligen ut i naturen. Om du däremot dammsuger först hamnar partiklarna i dammsugarpåsen istället, vilken du sedan kan ta hand om i din sopsortering.
  • Använd miljövänliga soppåsar: Eftersom flyttstädning görs först när en bostad är helt tom, blir det sällan mycket skräp och sopor att ta hand om. Någon påse brukar det dock alltid bli - och då är förstås en så miljövänlig variant som möjligt att föredra. Tänk också på att sopsortera det skräp som blir, istället för att slänga allt i samma påse.
  • Tillverka eget rengöringsmedel: Idag finns gott om klimatsmarta städprodukter att köpa i butik - men det går även alldeles utmärkt att tillverka egna. Ett knep som är hållbart för såväl miljön som för plånboken. Egna rengöringsmedel kan bland annat blandas till av ättika och citron eller ättika och såpa - på nätet finns många recept att hitta.
  • Välj städfirma med omsorg: Vill du leja bort din flyttstädning till en firma finns både mer och mindre miljövänliga företag att välja mellan. Jämför olika policys och riktlinjer för klimatsmart städning och satsa på det företag som uppfyller kraven bäst.

Grön städning är det nya svarta

Med de möjligheter som idag finns för att klimatanpassa en flyttstädning - och med den medvetenhet och kunskap som finns om miljöfrågor - känns allt annat ur tiden och omodernt, inte sant? I synnerhet då resultatet blir minst lika bra.

Vill du prata mer om klimatsmart städning eller kanske boka in en flyttstädning? Kontakta oss via vår hemsida, så berättar vi mer.

27 Aug 2022